Informasjon

Nyttig informasjon til nye konkurransesvømmerforeldre

Velkommen som foreldre til konkurransesvømmer. (Rekrutt)
Elverum svømming har fire ulike partier for konkurransesvømmere; Rekrutt, C, B og A.

Målet på Rekrutt:

 • Svømmerne skal beherske alle fire svømmearter så godt at de kan konkurrere i disse på approberte stevner.
 • Ha styrke, teknikk og utholdenhet god nok til å konkurrere i lengre distanser.
 • Lære gode rutiner for oppvarming og uttøying og bli selvdrevne på dette.
 • Oppmuntre hverandre og være en god svømmekamerat for de andre på partiet.

 

Treningstider:

 • Tirsdager
  Landtrening klokken 1815-1840. Enkel styrke- og bevegelsestrening. Her bruker vi stort sett bare matte. Fokus på kjernemuskulatur og bevegelse. Elementer av turn trenes også for kroppsstyrke og kroppsbeherskelse, som å hoppe tau, stå i bro, stupe kråke, stå på hendene
  Svømming fra 1845 – 2000
 • Torsdager
  Svømming fra 1830 – 2000. Viktig at svømmerne er på plass ved bassengkanten ca 1820. De skal varme opp og hente nødvendig utstyr før klokken blir 1830.
 • Lørdager:
  0900 – 0930: lett styrketrening sammen med de andre partiene
  0930 – 1100 Svømming.

På rekrutt vil vi at svømmerne trener minst to ganger i uka, gjerne alle tre hvis mulig. Dersom noen svømmere driver med flere idretter syns vi dette er supert og oppmuntrer til å fortsette dette så lenge som mulig.

Dugnader
Elverum svømming har tre faste dugnader i året  + to stevner som vi avvikler og trenger dugnadsinnsats.

 • Jakt og fiskedagene: Vi betjener alt av porter og billettsalg
 • Birken ski: Vi betjener matstasjonen på Dambua
 • Birken sykkel: Vi betjener matstasjonen på Skramstadsetra
 • Salg av Enjoy bonusguide

Under disse dugnadene går mesteparten av det som tjenes inn direkte til svømmeren selv. 70% av totalsummen som blir tjent inn per svømmer går til en dugnadskonto som Elverum svømming holder orden på. 30% går til fellesskapet i klubben.

Inntjente penger på dugnadskontoen kan trekkes fra utgifter i forbindelse med stevner og treningsleire

Dugnad i forbindelse med avvikling av egne stevner:

 • Irene Dalby Cup i oktober/november
 • Julesvøm første lørdag i desember.

På disse stevnene trenger vi hjelp til å lage mat til kafeen, stå i kafeen, kakebaking, tidtaking, premieutdeling, søppelplukking, inngangsbetaling etc.

Stevnedeltakelse
Det er to ulike typer stevner for svømmerne.

 1. Irene Dalby Cup – stevner for alle som kan svømme minst 25 meter. Kan delta til og med det året man går ut ungdomsskolen. Et treningsstevne, uten dommere, alle får premie
 2. Approberte stevner – stevner der man må mestre teknikken. Deltakerpremie til de tre yngste klassene. Rangering og premiering fra det året man fyller 10 år. Tider blir notert i den nasjonale databasen. En kan finne svømmernes tider på medley.no.

På konkurransepartiene trenes det for å forberede svømmerne på deltakelse i approberte stevene. Svømmerne oppfordres også til å delta på Irene Dalby Cup som gir god stevnetrening, uten presset fra dommere.

Det er ønskelig at svømmerne er med på minst ett approbert stevne i halvåret. Det er forventet at alle svømmerne deltar på de stevnene vi arrangerer selv.

For å kunne delta på approberte stevner må svømmeren har betalt lisens. Dette er på grunn av forsikring. Denne legger Elverum svømming ut for og dere vil få regning på denne i etterkant. Dette er en lisens som betales en gang i året.

På approberte stevner betaler man for yngste aldersklasse kun 100 kroner uavhengig av antall starter. Alle andre klasser må man betale 100kr per start. Ved sykdom eller frafall av en eller annen grunn etter at påmeldingsfristen er gått ut må det fortsatt betales for startene.

Betaling skjer til Elverum svømmings konto. Merk innbetalingen med svømmerens navn og hvilket steven det gjelder.

Samkjøring til stevner
Elverum svømming har en facebookside som heter «Kjøregruppe – Elverum svømming» Her kan man legge ut informasjon dersom man har plass til å ha med seg en ekstra svømmer i bilen til et stevne eller man har behov for haik til et stevne. Dersom man sitter på med andre til stevne betaler man 100 kr pr vei i skyssgodtgjørelse. Dersom man reiser lengre enn Oslo betaler man 200 kr pr vei.


Nyttige nettsider:
www.elverumsvomming.no: Vår egen nettside. Vi prøver å legge ut nyttig informasjon her, men følg oss gjerne på facebook også. Kom gjerne med innspill hvis dere savner noe som burde ligge der.

www.medley.no: Her kan man finne svømmernes tider og når disse ble satt. Morsomt å følge historikk og framgang. Her vil man også finne terminlista for hele Norge. Da kan man gå inn på de stevnene vi har satt opp på vår terminliste og lese innbydelsen.

www.livetiming.no: Her kan man finne ulike stevner som blir avholdt. Under stevnet kan man følge svømmerne live her. Resultatene kommer også opp fortløpende. Helt supert hvis man ikke har mulighet til å bli med svømmeren på stevne. Da kan man følge med når de svømmer. OBS! Ikke alle stevner har denne muligheten.

 

Viktig informasjon om stevner

Utstyr man må ha med i sekken:

 • Badetøy, badehette og briller
 • Treningstøy: t-skjorte, shorts, sokker og joggesko
 • Minst to håndklær
 • En t-skjorte/ jakke til å ta på imellom øvelsene så man ikke blir kald.
 • Godt med mat og drikke (ikke godteri og kaker, men gjerne sjokolademelk og banan som gir raskt energi og restitusjon)
 1. Meld ifra i god tid til trener dersom dere ikke får mulighet til å stille på påmeldt stevne.
 2. Det er dessverre slik at man må betale for stevnet selv om man trekker seg og ikke deltar. Dette gjelder uavhengig årsak.
 3. Møte opp i god tid før innsvømming. Vi varmer opp på land før svømmerne går i vannet. Under innsvømming varmer vi opp kroppen i vann, samt øver litt på det de skal svømme. Vi øver også litt på starter og vendinger slik at de har det «i kroppen» før konkurranse
 4. Fint om foreldrene hjelper til å følge med på heatene og minner svømmeren på å gjøre seg klar i god tid. Send svømmeren innom treneren.
 5. Etter svømt distanse skal svømmeren alltid innom treneren først for å få en gjennomgang av øvelsen.
 6. Foreldre eller andre gjester må ikke forstyrre svømmerne når de står ved startområdet.
 7. Det er fint om foreldrene kan hjelpe til å minne svømmeren på å spise og drikke. Det er varmt i svømmehallen og svømmeren kan lett gå tom for energi uten å kjenne dette selv.
 8. Det kan bli mye venting på stevnedager. Ha gjerne en kortstokk i sekken og oppfordre svømmerne til å være sosial med klubbkamerater. Det er viktig for miljøet.
 9. Det viktigste med stevner er at svømmeren skal ha en positiv opplevelse og ha det gøy i vann og sammen med svømmevenner. Fokus er på å svømme så riktig og godt man kan og oppleve mestring. Vi har ikke noe stort fokus på tider og ber om at foreldre heller ikke fokuserer på dette.